Chakra Massage

Het woord ‘chakra’ komt uit India en betekent wiel. De 7 hoofdchakra’s (zie de afbeelding) zijn de energiecentra van ons lichaam, die als draaiende wielen de energie door ons lichaam laat stromen. Elk chakra heeft zijn eigen energie en zijn eigen functie binnen ons energiesysteem, maar staan wel in verbinding met elkaar.

 

Bij een chakramassage gaat het om het bewust ervaren van je levensenergie door middel van aanraking, pulsen en verbinden. De massage wordt geheel uitgevoerd in rugligging, omdat deze positie de meeste openheid geeft voor uitwisseling van energieën. Tijdens deze massage kan de kleding aanblijven. Er wordt een kleine hoeveelheid olie gebruikt voor voeten, buik en hoofd massage. Tevens wordt er drukpunten massage op de reflexzones van de endocriene klieren toegepast.

 

In de ideale situatie zijn alle chakra’s in je lichaam geopend en allemaal even actief: je lichaam is dan in balans. Wanneer de energie van een chakra is verstoord door een blokkade of overactiviteit uit zich dit in lichamelijke klachten of de gemoedstoestand verandert. Bij het toepassen van deze massage worden de chakra’s gestimuleerd en verminderen blokkades of worden opgeheven, spanning wordt los gelaten.

 

Masseren: voeten, buik en hoofd.