Metamorfose Massage

Door de zachte aanraking is het geschikt voor iedereen, zoals volwassenen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen in de laatste fase van hun leven.

De metamorfose massage is ontwikkeld door Dr. Robert St. John, reflexoloog en arts. Hij ontdekte dat de reflexzone van de wervelkolom, die zich ook aan de binnenzijkanten van de voeten bevinden, tevens de prenataal periode weerspiegelt. De prenatale periode is de periode voor de geboorte, tijdens de zwangerschap dus. In die periode kunnen al overtuigingen ontstaan die mensen belemmeren om te worden hoe ze bedoeld zijn. Door met liefdevolle aandacht over de reflexzone te strijken wordt het zelf genezende vermogen van de mens in gang gezet en wat in je zit komt dan als een vlinder uit zijn cocon tevoorschijn. Jouw eigen levensenergie wordt vrijgemaakt.

De term metamorfose staat voor innerlijke transformatie met betrekking tot loslaten, groei, genezing, spiritualiteit en bewustwording. Ieder mens heeft talenten en kwaliteiten, maar veel mensen hebben ook blokkades waardoor deze talenten onvoldoende tot uiting komen. Een behandeling helpt om naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie jij bent en wat jij kunt. Het lijkt op het verhaal van de rups die zich op een gegeven moment terugtrekt in zijn gesponnen cocon waar zich de  metamorfose van rups naar vlinder voltrekt.

Laat het oude maar los en verwelkom het nieuwe

Masseren: de voeten, de handen en het hoofd zonder olie.

De voeten staan voor beweging, stappen zetten in het leven.

De handen staan voor handelen, dingen uitvoeren. Handen staan in verbinding met  het hart. Via ons hart kunnen we gehoor geven aan dat wat er in beweging is gebracht. Je leert de emoties en gevoelens die los komen te hanteren en om te zetten in daden.

Het hoofd staat voor denken, het nemen van belangrijke beslissingen. Het hoofd heeft het vermogen om dat wat los komt door de beweging van de voeten en wat uitgevoerd is door de handen, geestelijk te verwerken. Het hoofd zet alles weer op een rijtje en integreert het in ons leven.